Home » Excursie Bucureşti

Excursie Bucureşti

Turul Bucureștiului

29 mai

Tarif: 30 Euro/persoana

Plecarea: 13:00

Durata: 4 - 5 ore

Limba: engleza

 Descriere

Turul va dura patru ore unde vom vedea cele mai interesante obiective turistice din centrul Bucureştiului, cu intrare la Palatul Parlamentului şi Muzeul Satului.

Itinerariul va cuprinde: Piaţa Presei Libere - Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Piaţa Revoluţiei (Ateneul Roman, Memorialul Revoluţiei) - Palatul Parlamentului - Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Romana - Piaţa Victoriei - Piaţa Charles de Gaulle - Muzeul Satului.

Inclus in tarif:

  • Transport cu autocare moderne
  • Ghizi limba engleza
  • Intrarile la Palatul Parlamentului şi Muzeul Satului

 

Informații despre București

Bucureștiul se află în mijlocul Câmpiei Române, pe malurile Dâmboviței, cel mai mare afluent, sub aspectul lungimii, al râului Argeș. Este centrul economic, administrativ și cultural al României si capitală oficială din 1862.

Populația sa este de aproape 1,7 milioane de locuitori, conform recensământului din 2012, aproximativ 10% din întreaga populație a țării. Cu toate acestea, ținând seama de tranzit și datele neoficiale, estimarea corectă ar fi de 2,5 milioane de locuitori.

Cunoscut pentru bulevardele sale largi străjuite de copaci, numeroase clădiri Belle Epoque și renumita sa protipendadă (datorită cărora în perioada interbelică a fost numit "Micul Paris"), București, cel mai mare oraș și capitala României, este astăzi o metropolă foarte modernă și plină de viață. 

O legendă românească spune că orașul București a fost întemeiat pe malurile râului Dâmbovița de către un cioban pe nume Bucur, al carui nume provine de la cuvântul "bucurie”.

Fiind de departe cel mai mare oraș din țară, Bucureștiul are de arătat o mulțime de alte lucruri interesante. Mai jos e o mică listă cu unele dintre cele mai interesante fapte cunoscute despre capitala României.

Bucureștiul este a șasea cea mai mare capitală din UE.

Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire din lume.

Muzeul Țăranului Român a fost declarat Muzeul European al Anului în 1996.

Primele tramvaie cu cai au circulat în București din 1840, fiind printre primele orașe din Europa care au avut astfel de mijloace de transport.

Peste 20 de biserici și mânăstiri au fost distruse, parțial sau total, în timpul comunismului. Printre cele mai vechi sunt: Biserica Crângași (1564), Biserica Albă-Postăvari (1568), Mânăstirea Văcărești (1716-1736) și altele.

Fațada hotelului Novotel este o copie a fațadei fostului Teatru Național. În timpul celui de-al doilea război mondial, mai exact pe data de 26 august 1944, un avion german a aruncat o bombă cu intenția de a distruge Palatul Telefoanelor, dar bomba a ratat ținta și a căzut pe Teatrul Național.

Palatul Telefoanelor a fost construit între 1929-1934. Arhitectul a fost inspirat de zgârie-norii americani și a fost cea mai înaltă clădire din București până 1970.

Hotelul Athenee Palace, acum Hilton, pare să fi fost cel mai notoriu ascunziș al spionilor din Europa în anii care au precedat cel de-al doilea război mondial.

În București s-a născut Henri Marie Coandă, la 7 iunie 1886, inventator român, pionier  al aerodinamicii și constructor al unei aeronave experimentale. Coandă a prezentat la Paris în 1910 primul avion cu reacție din lume, a cărui paternitate este contestată de unii și sprijinită de alții. A inventat un număr mare de dispozitive, a proiectat o "farfurie zburătoare" și a descoperit efectul de dinamică a fluidelor care îi poartă numele.

 

Source: bucharestadvisors.com