Home » Două castele într-o singură zi

Două castele într-o singură zi

 Turul "Doua castele într-o singura zi"

27 mai

Tarif: 65 Euro/persoană

Plecare: 8:00

Întoarcere: 20:00

Limbă: engleza

 

Descriere

Acesta este un tur de o zi completă  în Transilvania pe un traseu deosebit de pitoresc prin Munţii Carpaţi, permiţându-vă să descoperiţi două dintre cele mai frumoase castele din România.

Castelul Peleş, construit între 1873 şi 1914, a fost reşedinţa de vară a familiei regale romane şi este cel mai vizitat muzeu din România.

Castelul Bran (secolul al 14-lea), a fost deservit ca o fortăreaţă militară de control, rută de intrare în Transilvania şi este în prezent frecvent asociat cu mitul lui Dracula.

Pe drumul de întoarcere, ne vom opri pentru o scurtă plimbare în centrul oraşului Braşov, pentru a vă arăta un oraş vechi tipic transilvănean. Tot aici vom lua masa la un restaurant.

Itinerar & vizite:

Sinaia: Vizită Castelul Peleş Royal în Sinaia - Expoziţie General tur standard

Bran: Vizită Castelul lui Dracula

Braşov: plimbare în centrul oraşului Braşov

Inclus în tarif:

Transport cu autocare moderne
Ghizi limba engleză
Intrările la Castelul Peleş şi Castelul Bran
Masă: O ciorbă/supă, Fel principal (pui,porc,vită) - la sugestia dumneavoastră, Desert, Apă plată/minerală (într-un restaurant din Braşov).

Castelul Bran  sau Castelul lui Dracula  - http://www.bran-castle.com/

  

 Castelul Peles Sinaia -  http://peles.ro/

 

Informații despre Brașov

Orașul era denumit “Corona” (care înseamnă coroană, stema orașului este o coroană cu rădăcini de stejar) în 1235, atunci când populația sasă s-a stabilit aici. Mai târziu, orașul a fost cunoscut și sub numele de Brasco, Brasso, Kronstadt sau Cetatea Brașovia. De secole orașul a fost și este poarta Transilvaniei spre sud și spre est. 

Datorită poziționării ei geografice la intersecția Moldovei cu Valahia, Brașovul a avut o creștere economică rapidă, devenind una dintre cele mai importante piețe de desfacere ale Transilvaniei.

Așa cum ne putem imagina, orașul a avut o istorie tumultuoasă. Zidurile de apărare au fost construite între secolele al XV-lea și al XVII-lea, ca o consecință a atacurilor repetate din est și din sud. O parte importantă a zidurilor cetății a rezistat până în zilele noastre. În 1688, când armata austriacă a cucerit Transilvania, Brașovul a fost ultimul bastion cucerit. Anul 1689 a fost cel mai greu an din istoria orașului, deoarece pe 21 aprilie un incendiu a mistuit o mare parte din oraș și a omorât 3000 de oameni. Majoritatea caselor au fost distruse, iar Biserica Sfânta Maria, afumată de incendiu, a devenit Biserica Neagră. Orașul a fost reconstruit rapid.

 Atracțiile orașului

Piața Sfatului din Brașov este probabil cel mai cunoscut și cel mai vizitat loc din oraș, fiind frecventat atât de turiști cât și de localnici, pentru cei din urmă acesta reprezentând un loc de relaxare și de întâlnire între prieteni. În mod frecvent, aici sunt organizate diverse evenimente cultural-artistice, concerte în aer liber sau târguri tematice (târgul meşterilor populari, târgul de flori etc).

Piața Sfatului este punctul central de plecare spre cele mai multe obiective turistice din Brașov, cum ar fi Biserica NeagrăTurnul AlbTurnul Negru, Bastioanele vechii cetățiStrada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa, care are între 70 și 130 cm lățime și leagă Strada Cerbului de Strada Poarta Schei. Strada a fost folosită inițial drept cale de acces pentru pompieri.

Din 1520, acest loc atestat ca târg, numit în documente Markplatz, a fost gazdă a numeroase târguri. Începând cu 1364, aici era organizat anual un târg cu participare largă, unde veneau şi negustori de peste hotare. Frumoasele case cu arcade din jurul pieței ar putea povesti multe. Cândva, în piață a existat Stâlpul infamiei, unde se aplicau pedepse publice celor judecați și găsiți vinovați.  Tot aici, în 1688, a fost decapitat Stefan Stener, șeful breslei cizmarilor, care s-a împotrivit intrării austriecilor în oraș

 

Printre alte atracții ale Brașovului se numără porțile de acces în vechea cetate: Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, vechile ziduri ale cetății de sub Tâmpa ș.a.

Poarta Ecaterinei, construită în 1559 de către Breasla Croitorilor, este singura poartă originală care a  supraviețuit din timpurile medievale. Turnul de basm pe care îl vedem astăzi a făcut parte dintr-o structură mai mare, care, din nefericire, a fost demolată în anul 1827. Cele patru turnulețe mici de pe colțuri (cum se observă și în alte cetăți săsești) simbolizează privilegiul medieval al conducătorilor cetății de a aplica pedeapsa capitală. Deasupra intrării turnului se afla stema orașului, o coroană cu rădăcini de stejar.

Situată strategic pe un deal cu vedere la oraș și la câmpiile din nord, Cetatea Brașov (Cetățuia) a făcut parte din sistemul de fortificații exterioare ale orașului. Construită din lemn în 1524, a fost înlocuită  în secolul al XVI-lea cu o structură din piatră, care însă a fost abandonată în secolul al XVII-lea.

Brașovul este adesea menționat ca orașul de la poalele Tâmpei. Mai sus de Bastionul Țesătorilor, de-a lungul părții de sud-est a zidurilor cetății, se află o alee foarte romantică, umbrită de copaci bătrâni și cu bănci multe. De aici se poate urca pe Muntele Tâmpa, unde a fost construită ințial cetatea. Când Vlad Tepeș a atacat Brașovul prin 1458-1460, cetatea a fost distrusă și 40 de comercianți au fost trași în țeapă pe vârful muntelui. La cetate se poate ajunge pe jos în aproximativ o oră sau cu telecabina, iar de sus se poate admira o frumoasă priveliște a orașului vechi.

În fiecare primavară, mii de români se adună la Pietrele lui Solomon pentru un picnic colectiv și cântă împreună după tradiționala paradă a Junilor Brașovului. Acest festival sărbătorește singura zi din an în care românii aveau voie să intre liber în orașul săsesc.

Brașovul e înconjurat de munți falnici, păduri dese și sate cu frumoase biserici fortificate.

Poiana Brașov

La 15 minute de mers cu mașina se află Poiana Brașov, stațiune montană de schi, dar și de vară. În timpul lunilor de iarnă, Poiana Brașov oferă unele dintre cele mai bune pârtii de schi din România. În timpul verii este un locul de plecare pentru amatorii de drumeții în sudul Munților Carpați. De pe vârful Postăvarul, unde se ajunge cu telecabina, se poate admira o vedere panoramică a Brașovului și a Munților Bucegi.