Home » Istoric ARPCP

Istoric ARPCP

 
Începuturile Asociaţiei Române de Psihoterapie Centrată pe Persoană

Apariţia Psihoterapiei Centrate pe Persoana în România şi a Asociaţiei Romane de Psihoterapie Centrată pe Persoana (ARPCP) este legată de numele d-nei Ileana Botezat - Antonescu, reprezentant al Federaţiei Romane de Psihoterapie şi de numele d-nei Sonja Kinigadner,reprezentant al ÖGWG (Österreichische Gesellschaft für wissenschaftliche, klientenzentrierte, Psychotherapie und personorientierte Gesprächsführung), una dintre asociaţiile cu specific centrat pe persoana din Austria.

 Împreună au iniţiat, în 1999, un proiect de formare în psihoterapie centrată pe persoana pentru specialiştii din România. Au pornit la drum  psihologi şi psihiatrii care activau în arii diferite, dar erau interesaţi să înveţe noi moduri de a facilita dezvoltarea şi vindecarea. Nu toţi cei care au pornit au rămas până la capăt, ei au fost înlocuiţi de alţii care s-au alăturat grupului.

 În 2001, 15 psihologi şi psihiatrii au fondat Asociaţia Română de Psihoterapie Centrată pe Persoana. În 2004, prima generaţie de terapeuţi centraţi pe persoana au absolvit cursul de formare. Au urmat certificări, acreditari, programe de formare, supervizări, intervizari, întrebări,dorinţe, frământări, provocări...

Acum, ARPCP este la a cincea generaţie de psihoterapeuţi formaţi în România, de formatori romani.

Pe tot parcursul drumului, formatorii din Austria ne-au însoţit, ne-au sprijinit, ne-au ascultat….Drumul continuă, este abia la început!

Videoclip aniversar 

 

 

Mai multe detalii despre Asociaţia Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană gasiti pe site-ul nostru, www.psihoterapierogersiana.com